LASSEN EN SLIJPEN
Kies bewust en haal het maximale uit uw laskleding. Wij zijn er om uw medewerkers te beschermen tijdens las- en slijpwerkzaamheden.
Algemeen bekend is dat laskleding door de zware belasting ervan eerder slijt dan andere werkkleding. Dit hangt nauw samen met het type laskleding dat u kiest en het soort laswerkzaamheden dat wordt verricht. Toch zijn er mogelijkheden om de levensduur van deze kleding te verlengen, zonder dat hierbij de veiligheid van de medeweker in het geding komt. Onze ervaren naaisters voelen exact aan wanneer een kledingstuk binnen de veiligheidsnormen kan worden hersteld. Wanneer een kledingstuk niet meer geschikt is de medewerker te beschermen krijgt u het eerlijke advies dit kledingstuk te vervangen.
EN ISO 11611 is de geldende norm voor laswerkzaamheden. Deze norm komt deels overeen met de norm voor brandvertragendheid EN 11612 omdat veel uitgevoerde tests vergelijkbaar zijn. Hierbij moet onderscheid gemaakt worden tussen twee klassen.
- Klasse 1: temperatuurstijging van 24 °C na ≥ 7 seconden
- Klasse 2: temperatuurstijging van 24 °C na ≥ 16 seconden
- Zakken aan de buitenzijde moeten voorzien zijn van een klep die aan beide zijden 10 mm breder is dan de zak. Met een uitzondering voor zakken op het been, die achter de zijnaad geplaatst zijn en die een opening hebben van 75 mm of minder (meterzakken).
- Verticale zakken onder de heupen met een hoek van 10 graden of minder hoeven ook geen klep te hebben.
- Loodrechte openingen moeten altijd voorzien zijn van een klep of klittenband, ook wanneer deze verticaal geplaatst zijn.
- Metalen sluitingen moeten aan de binnenzijde of buitenzijde verdekt zijn.
- Plooien e.d. moeten vermeden worden.
- Halsopeningen moeten gesloten zijn.
- De maximale afstand tussen knopen is 15 cm.
Samen halen wij het optimale uit uw kleding en het personeel. Bent u geïnteresseerd in welke soorten laskleding de markt op dit moment te bieden heeft? Wij delen graag onze praktijkervaring, en laten u tot een weloverwogen beslissing komen.